annemarie boorsma

Praktische cursus informatie

AANPAK

Georgia O'KeeffeBij alle cursussen en lezingen wordt gebruik gemaakt van PowerPoint presentaties.

De cursussen van 12 lessen en de zomercursussen van 5 lessen hebben het karakter van een hoorcollege reeks.Tijdens de eerste les ontvangt de cursist een map met artikelen over een aantal kunstenaars die besproken worden. De lessen duren anderhalf uur met tussendoor een pauze van ongeveer een kwartier. Voor en na de lessen, en in de pauze, is er gelegenheid om vragen te stellen en om boeken in te kijken. De lessen kunnen tot een kwartier uitlopen!

De verdiepingscursussen duren twee uur en vanwege het kleine aantal deelnemers (maximaal 10), is er ook tijdens de lessen ruimte voor vragen en discussie.

VOOR WIE

Edward HopperDe cursussen kunstgeschiedenis van 12 lessen en de zomercursussen van 5 lessen zijn bestemd voor iedereen met belangstelling voor kunst en cultuur. Kunsthistorische voorkennis is niet noodzakelijk. De verdiepingscursussen kunstgeschiedenis  van 4 lessen zijn speciaal voor cursisten die al wat langer cursussen kunstgeschiedenis hebben gevolgd.

EXCURSIES/ MUSEUMBEZOEK/ GASTLESSEN/ATELIERBEZOEKEN

Leo GestelDe laatste lessen van de lange cursussen (van 12 lessen) bestaan uit museumbezoeken. De cursist kan kiezen uit een ruim aanbod. Sommige uitstapjes houden verband met het thema van de cursussen, andere weer helemaal niet. De ene keer is het de docent zelf die een rondleiding geeft, de andere keer zal dat een gastspreker zijn. Er worden ook regelmatig gastlessen en atelierbezoeken georganiseerd. Suggesties zijn welkom!

PROEFLES

Belangstellenden die nooit eerder een les hebben bijgewoond mogen een gratis proefles, of gratis lezing volgen.

LESSEN INHALEN

Kunt u een keer niet op de dag waarvoor u zich heeft ingeschreven, dan bestaat er meestal de mogelijkheid om aan te schuiven bij een andere bijeenkomst van die week over hetzelfde onderwerp.

HET VOLGEN VAN EEN HALVE CURSUS

In sommige gevallen is het mogelijk om een halve cursus te volgen. De cursist betaalt dan ook de helft van de cursus.

HET JAARPROGRAMMA

BlommersIn een jaar worden telkens twee cursussen van 12 lessen gegeven. Eén die start in de tweede week van september, en één die start in de tweede of derde week van januari. Eind mei of begin juni starten zomercursussen van 5 lessen. Daarnaast worden er verdiepingscursussen gegeven van 4 bijeenkomsten.  De docent kiest voor haar cursussen altijd thema’s uit de 19de en 20ste eeuw en de hedendaagse kunst. De beeldende kunsten staan centraal, maar regelmatig worden er verbanden gelegd met literatuur, theater en andere kunstuitingen.

TIJDSTIP VAN DE CURSUSSEN

De cursussen van 12  lessen kunnen gevolgd worden op de dinsdag-donderdag en vrijdagochtend (van 10.00 tot 11.30 uur). De zomercursussen van 5 lessen kunnen gevolgd worden op de donderdag-en vrijdagochtend (10.00 tot 11.30 uur). De verdiepingscursussen worden op woensdagochtend gegeven. (van 10.30 tot 12.30 uur) en worden bij voldoende belangstelling ook op de woensdagmiddag gegeven (van 14.00 tot 16.00 uur)  De lessen kunnen soms tot een kwartier uitlopen!

KOSTEN

Van DoesburgDe cursussen van 12 lessen kosten  € 150,00, de zomercursussen kosten  € 75,00, de verdiepingscursussen van 4 lessen kosten € 85.00,   Met de PEP-Vrijwilligerspas ontvangt u 10 % korting. Voor meer informatie: PEP-Den Haag

BETALING

Betaling op banknummer NL29 INGB 0003749227 t.a.v. A.M. Boorsma te Voorburg, graag met vermelding van de cursusnaam en de locatie.

Illustraties op deze pagina, van boven naar beneden: 1. Georgia O’Keeffe, Muziek-roze en blauw II, 1919, olie op doek 88,9 x 74 cm, New York, Collection of Whitney Museum of American Art. 2. Edward Hopper, Hotel aan een spoorlijn, 1952, olieverf op doek, 79,4 x 101,9 cm, The Hirshhorn Museum and Sculpture Garden, The Smithsonian Institution. 3. Leo Gestel, Herfstboom, 1910/1911, olieverf op doek, 71,5 x 47 cm, privé collectie, 4. Bernard J. Blommers, In de duinen: de witte vlindertjes (moeder en kind) ca. 1905/1910, olieverf op doek, 59×40, privécollectie, 5. Theo van Doesburg, Danseressen/Dansfiguren, 1916, caseïne-en olieverf op eterniet, tweeluik, 2 x 48 x30 cm. Kröller-Müller Museum Otterlo.

Terug naar Homepagina/Cursusoverzicht